Med Andra Ögon

Igår kollade jag på programet "med andra ögon" som gick på svt. Det handlade om att en vanlig dansk, med blåa ögon och blond, skulle omvandlas till en invandrare. Han blev sminkad, fick linser och fick även en specialgjord näsa som gjorde att han såg ut som en helt annan person. Han umgicks med en kille som var invandrare och lärde sig hur man "pratade" och liknande för att kunna leva sig in i rollen extra mycket. Till slut skulle dansken testa alla normala grejer som han gjorde, och se om han blev bemött på ett annorlunda sätt bara för han såg annorlunda ut, vilket självklart hände, han fick inte lägenheter som han annars fick när han var dansk och folk såg helt annorlunda på han än i vanliga fall, allt detta pågrund av hans utseende, men egentligen var han ju exakt samma person.

Det här programet fick mig att tänka väldigt mycket på hur folk kan dömma människor pga ett visst utseende, tänk dig själv om just du hade haft ett utländskt utseende? Det hade ändå varit du som fanns där på insidan, bara att du har en annan hudfärg? Skulle du se annorlunda på dina vänner bara för dem hade annan hudfärg eller liknande? Jag tycker verkligen progamet var sjukt bra och alla som har fördommar borde se programet, utan tvekan.

Kände att jag behövde skriva av mig det här, för anser samtidigt att det är en viktig sak här i Sverige att tänka på.



andra hem

Idag har jag befunnit mig på mitt andra hem, vårdcentralen.
Jag fick ta stick i fingret och urinprov, vilket resulterade i att jag kommer knarka piller i en vecka... Det var tydligen något väldigt speciellt med mitt blod, men vad det var fick jag aldrig reda på.

Igår färgade jag mitt hår, annars gjorde jag inget speciellt. Ikväll kommer Sara hit, så vi kommer kolla idol och ta det lugnt bara antar jag. Idag har jag även gjort en sak, vad det är kanske ni får reda på senare.

/Becka.



otursvecka?

Den här veckan har absolut inte varit på min sida, allt som kan hända har typ hänt.

Det började med att jag och Sara skulle till västerås i tisdags för att boka biljetter till sabatonkryssningen, först glömmer jag att svänga ner mot västerås och åker fel, sen när vi kommer till siljalinebutiken så får vi reda på att alla hytter är bokade och vi blir deprimerade, därefter skulle jag kolla efter ett par skor jag vill ha, men dem är tydligen slutsålda över hela sverige typ, vi bestämmer oss för att åka hem och på hemvägen kör jag fel väg och sen när vi till slut når eskilstuna hamnar vi i världens längsta bilkö.

Den hemska dagen övergick till onsdag, då vaknar jag med feber och är genomförkyld. Självklart ska det inte räcka med allt som hände dagen innan.. På kvällen sov andreas här iallafall och tog hand om mig♥ Imorse (torsdag) vaknade jag upp och hade urinvägsinfektion, självklart ska jag få allt på samma gång. Nu börjar allt släppa iallafall & jag mår helt okej, men usch för den här veckan.

/Becka.



underbar skoldag

Idag har det varit en riktigt skön dag i skolan, vi har haft en halvdag med "demokrati", vi skulle få hjälpa till att bestämma lite i skolan och sen hade vi olika aktiviteter + att lärarna bjöd på sig själv! När vi sedan satt och jobbade med ett grupparbete vi sedan skulle spela upp fick vi godis, pepparkakor + julmust, ibland är bara skolan för härlig.



snart jävlar!




helgens tokigheter

Ännu en helg har gått och dagarna bara försvinner, snart är det nyår igen och det blir 2011, året då allt händer.

Den här helgen spenderades på Harrys i fredags med Sara, Amanda, Eve och sen träffade vi massa folk där, andreas hämtade upp mig vid två och sen åkte vi hem hit och sov. Igår sov jag och mamma bort halva dagen, vi vaknade 15.15, lite senare åkte vi ner på stan för att äta på ming, var riktigt mysigt. Kvällen spenderades här hemma med en myskväll med Andreas även fast han somnade direkt när han kom hit typ haha. Idag har jag varit på tunapark med mamma, handlade nytt smink + hårfärg. Vid åtta ska Andreas hämta upp mig så ska vi ta en tur till Karolina & Andreas tänkte vi. Imorgon är det skola igen, uppdaterar mer någon annan dag! Ha det bra i kylan.

/Becka.



livet rullar på som vanligt, fast lite bättre

Nästan en vecka sen jag skrev senast, gud vad fort tiden går.

Harrys i fredags var dött i början men sen jävlar blev det galet istället haha, mycket spännande saker hände där och man lärde även känna nytt folk plus att jag & sara är kungar på scenen. På lördagen tog jag det lugnt och sen dess har det varit skola den här veckan och jag har haft praktik hos Lotta Björe igår. Idag har vi beställt studentmössor och planerat klart allt till studenten, känns som det är när som helst det smäller, love it.




the weeks keep going

Nu har en helt ny vecka gått och det är bara 5 veckor kvar på den här terminen, den första snön har kommit och jag har varit med om att bli påkörd. Jag har spenderat dagarna i skolan och sen på kvällarna har jag mest tagit hand om Andreas som haft ont i sitt öga. I tisdags kom första snön och det var sjukt halt ute, jag åkte runt i sommardäck och fick krypa hem från kvicksund som är några mil härifån + att en bil inte hann bromsa och åkte in i bakdelen på min bil, dock hände ingenting speciellt som tur är. Jag har även köpt mig en stickad tröja, en ny bh och en ny tshirt! Nu är det fredag och ikväll är det ridning och därefter blir det Harrys, hoppas på en rolig kväll även fast jag är sjukt trött! Hoppas alla har det bra ute i snön.

/Becka. 






slut på sista lovet

Var som vanligt ett tag sen jag skrev, nu är det söndag och imorgon är det skola igen.

I onsdags var det galet mycket folk ute och jag hade så sjukt roligt! Jag hade dem närmsta med mig och det kändes som ingenting kunde bli bättre, så tack alla! Resten av tiden har jag spenderat med Sara & med Andreas, jag och andreas är bäst på att laga mat har det visat sig och sen i lördags hade jag en underbar kväll hemma hos Sara med henne & Linda, plus att några andra pojkar kom över ett tag. Idag har jag fått ta hand om Andreas som har fått en tidning i ögat vilket ledde till en hornskada, så han har jätteont stackarn, tur han har mig♥! Just nu sitter jag och kollar på EMA som går på mtv, sen blir det sängen.



HÖSTLOV!

Hänt otroligt mycket sen jag senast skrev. I fredags hade jag hilton på ridningen, sjukt länge sen! Därefter åkte jag till Sara & sedan vidare ut till Hållsta där jag spenderade resten av kvällen, kvällen var helt galen, går knappt att beskriva, killarna var stupfulla när vi kom dit och sprang runt nakna, vi bastade och hade galet roligt. På lördagen vaknade vi runt tio, då hade killarna redan öppnat första ölen och var i fullgång igen, haha. Färgade martins hår när vi vaknade och sedan åkte jag & sara hem till henne vid halv ett ungefär.

På kvällen på lördagen var det dags för den årliga halloweenfesten, jag, sara & martin bestämde i sista sekund att vara playboymansion, så martin var vår pimp och vi hade blonda peruker och allt vad det nu var. Jag tycker kvällen blev helt okej faktiskt.

Resten av tiden från söndagen har spenderats med Sara & en del med Andreas också, jag har även hunnit tatuera mig, åkt en sväng till västerås där vi gick på IKEA, Hööks och MediaMarkt, därifrån kom vi hem med en ny digitalkamera och jag har även hunnit fått vattenplaning.

Ikväll är det lill-lördag och det blir utgång på Harrys ikväll! Kungarna kommer tillbaka dit, så det verkar som galet mycket folk ska ut, kommer bli awesome! Uppdaterar mer någon annan dag.





RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!